בדיקות הריון, מאיפה מתחילים?

בדיקות הריון

סביר להניח שהרגע המרגש ביותר של בני זוג מגיע כשהם מגלים שהם נכנסו להריון. בדיקת הריון ביתית ולאחר מכן בדיקה אצל הרופא מגלה שאכן זה קרה, וההחלטה שלהם להיכנס להריון הצליחה, כעת צפויים להם מספר חודשים עד שהעובר יצא מבטן האישה ויוולד להם תינוק או תינוקת.

בתקופה זו, כלומר בתקופה של עד הלידה, על האישה לעבור מספר נרחב של בדיקות, חלקן מיועדות לאבחן את מצבו של העובר, אחרות מיועדות לאבחן את מצבה שלה. הבדיקות צריכות להתבצע בדיוק על פי לוח הזמנים שקבע הרופא, בהתאם להתקדמות ההיריון ומצבה הבריאותי של האישה, זה חשוב ומהותי מאחר ואם בדיקות מסוימות לא מתבצעות כנדרש, בזמן או בצורה מקצועית, הרי שעלול להיווצר סכנה לבריאות התינוק וכן לבריאות האישה.

לפני שנסביר בקצרה על בדיקות הריון, חשוב לומר, ברגע שהאישה נכנסת להריון, רצוי מאוד שהיא ובן הזוג ייפגשו עם הגניקולוג שלה וכן ילמדו דרך קופת חולים וגורמים מוסמכים על סוגי הבדיקות השונות שיש לבצע, מדוע צריך לבצע אותן, כיצד והיכן. ככל שיהיה לבני הזוג יותר מידע, כך, מן הסתם, הם יבינו טוב יותר את חשיבות הבדיקות וידעו מדוע עליהם לעבור אותן ולמה לצפות. נקודה נוספת חשובה היא, לוודא אילו מן הבדיקות הקופה ממנת ואילו לא, במקרה כזה יש לבצע אותן באופן פרטי.בדיקות הריון

בדיקות הריון – אילו בדיקות יש לבצע ומתי

ניתן לחלק את בדיקות ההיריון ל-3 קבוצות עיקריות. בדיקות יש לבצע באופן שגרתי, בדיקות שיש לבצע כל מספר שבועות ובדיקות שיש לבצע במקרים מיוחדים. לפני שנתחיל רק נציין, עוד לפני שנכנסים להריון, כידוע, יש לבצע בדיקות שונות, החל מבדיקות גנטיות, בדיקות דם, בדיקות פוריות ועוד. אך מאחר ואנחנו מדברים על השלב בו בני הזוג כבר נמצאים בתוך תהליך ההיריון, לא נתעכב על בדיקות אלו.

בדיקות שגרתיות בתקופת הריון

כשאנחנו מדברים על בדיקות שגרתיות בתקופת הריון, הכוונה היא לבדיקות דם, שתן, משקל, וכן בדיקות אולטראסאונד. בדיקות אלו מיועדות לבדוק את מצבה הבריאותי של האישה, לבחון אם חסר לה מרכיבים מסוימים וכן לוודא את קצב התקדמותו של התינוק.

בדיקות אלו אמורות להתבצע על פי הפנייה של הרופא הפרטי של האישה ובהתאם לתנאי התקדמות ההיריון.

בדיקות תקופתיות במהלך ההיריון

מדובר בדיקות שנערכות בתקופה ספציפית, בדיקות ייחודיות, כגון בדיקות דיקור מי שפיר, שקיפות עורפית ובדיקת סיסי שלייה. אלו בדיקות שמיועדות לאבחן את מצבו של התינוק, לוודא שאין לו תסמונת דאון או מחלות גנטיות אחרות. יש לציין שבדיקות אלו, נעשות בשבועות מסוימים של ההיריון והם מיועדים גם לקבוע האם ניתן להמשיך בהריון או שיש צורך לבצע הפלה.

בדיקות מיוחדות בתקופת הריון

כאן מדובר בדיקות כגון סקירת מערכות מוקדמת מורחבת , מטרתה לאבחן בצורה יותר מלאה ומשלימה את קצב התקדמותו של התינוק, בדיקת GBS שנחשבת לא שגרתית בישראל ונהוג לבצע אותה בחלק האחרון של ההיריון, וכן בדיקות מעקב הריון עודף, במידה והאישה חצתה את קו תשע החודשים ועדיין לא ילדה.

ביטוח בריאות בעיות רפואיות בריאות הנפש דיאטה ותזונה הריון וילדים וטרינר כושר וספורט כללי לימודי רפואה מוצרי רפואה ובריאות רפואה אסתטית רפואה כירורגית ופנימית רפואה משלימה רפואת עיניים רפואת שיניים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
טיפול של הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים
עבור הורים רבים לגלות שהילדים סובלים מבעיות של קשב וריכוז זו חוויה לא פשוטה. אנחנו מביאים לילדים...
קרא עוד »
מרץ 14, 2017
חרדה חברתית אצל ילדים
לצד הילדים שנהנים לשחק יחדיו בגינה, בחוגים, בבית, הולכים אל בית הספר וחוזרים עם חיוך או יוצאים לטיולים...
קרא עוד »
נוב 05, 2020
לחץ וחוסר איזון והמענה של פנימיות התורה
האיזון הנפשי בדורנו הרגשת הלחץ והיציאה מהאיזון הן תחושות שבשיגרת החיים המודרניים, מה שיוצר הפרעה...
קרא עוד »
מרץ 22, 2022